Een jaar onderweg!

We zijn inmiddels een jaar bezig met de reis naar het ouderschap! Tijd om terug te kijken op een bewogen jaar. Een jaar met ups and downs, blijdschap en verdriet, en stappen zetten, ook al zijn de stappen soms kleiner dan gehoopt.

Welke stappen kunnen we inmiddels afvinken?

We hebben een kliniek en een draagmoederbureau, die ons momenteel nog bijstaan. Maar de grootste stap die we hebben gezet in het afgelopen jaar is dat we genoeg embryo’s hebben klaarliggen om onze wens uit te laten komen!

Na een aantal keer teleurgesteld te zijn door een aantal donoren, hebben we uiteindelijk de vrouw gevonden die haar eitjes aan ons heeft willen afstaan! Ondanks de teleurstellingen zijn we er nu van overtuigd dat het zo had moeten zijn. We zijn super blij met onze donor, we vinden het een geweldige vrouw en de resultaten tot nu toe zijn top! Er liggen 6 embryo’s te wachten om geplaatst te worden bij een draagmoeder!

De zoektocht naar een draagmoeder

De zoektocht naar een draagmoeder wil nog niet helemaal vlotten. In juli leek het allemaal heel snel te gaan. Er was een draagmoeder die ons zou willen helpen en we hadden een hele goede klik met haar. Helaas bleek zij uiteindelijk niet in staat om ons te helpen.

In de tussentijd is het redelijk stil gebleven. In oktober was er weer een match! Helaas mocht dit uiteindelijk toch niet zo zijn. Het contact met deze draagmoeder verliep heel moeizaam en deze draagmoeder besloot nog voor het introductie Skype gesprek, dat dit niet het juiste moment was voor haar om draagmoeder te zijn.

Na overleg met onze Nederlandse en Canadese advocaat hebben we besloten om nu ook op zoek te gaan naar gehuwde draagmoeders. Na wat onderzoek blijkt dat het geen onoverkomelijkheid is als de draagmoeder getrouwd is. Mits de echtgenoot mee wil werken, is er enkel wat extra papierwerk, met bijbehorende kosten. Wij hebben voor onszelf afgewogen, dat we dit voor lief nemen en op deze manier het proces hopelijk iets kunnen helpen.

Afwachten en geduld

2019 was een geweldig jaar, waarin we super mooie stappen hebben mogen zetten! Voor nu moeten we geduld hebben en afwachten. Uiteindelijk zal er voor ons ook echt draagmoeder zijn die ons kindje wil dragen! Het is voor ons vooral een uitdaging om gewoon te wachten en niet te veel te verwachten. Niet echt onze sterkste kant ;-).

Fingers crossed en hopen dat 2020 nog meer ons jaar wordt!