Op een roze wolk!

In de vorige blog ben ik niet helemaal eerlijk geweest. Ik vertelde dat we moeten wachten op de bloedtesten die de zwangerschap moesten bevestigen. Melissa heeft echter al vanaf de vierde dag zwangerschapstesten gedaan en die waren positief!

Zwangerschapstest op dag 7 na transfer

Door de zwangerschapstesten wisten we eigenlijk al dat de transfer gelukt was en dat Melissa zwanger is. We moe(s)ten echter ook voorzichtig zijn. Het is allemaal nog zo pril en ook de bloedtesten hadden een andere uitslag kunnen hebben,

Afgelopen woensdag 25 maart s ochtends vroeg is Melissa voor haar eerste bèta bloedtesten gegaan. De uitslagen zouden de zelfde avond nog binnen moeten zijn. Het is belangrijk dat de uitslagen een HCG waarde hoger dan 100 aangeven. Een waarde daaronder zou duiden op een niet levenstvatbare zwangerschap.

Gelukkig waren we nog wakker toen de testresultaten binnen kwamen, met een HCG waarde van 319! Dit is echt super goed! Zou het dan echt daadwerkelijk zo zijn!? We kunnen nog niet te hard juichen, want 48 uur later moet de waarde weer getest worden en dan moet deze waarde minimaal verdubbeld zijn. Anders kan dit wederom duiden op een niet levensvatbare zwangerschap.

Vrijdagochtend zou Melissa voor haar tweede test gaan. En wederom weer wachten op de resultaten. De testresultaten kwamen woensdag binnen om 21:05 onze tijd. Dan zal dat nu wel weer zo zijn? We hadden het niet meer en Melissa ook niet. Elke minuut die voorbij ging had ik de neiging om te vragen of er al nieuws was (alsof Melissa niet gelijk iets zou laten weten). Tot daar de meest zenuwslopende berichtjes binnenkwamen….

De waardes waren gestegen naar 785 en waren dus meer dan verdubbeld! We kunnen nu officieel zeggen dat we in verwachting zijn! 28 november 2020 is de uitgerekende datum en het is nu wachten op de eerste echo’s. Zoals al gezegd is alles nog erg pril en zijn net als bij elke andere zwangerschap de eerste 12 weken erg spannend ( en volgens mij gaat dat nooit meer weg 😉 ) we moeten dus nog erg voorszichtig zijn, maar voor nu zitten we op een roze wolk en wat zijn we ontzettend blij!

Hopelijk laat de huidige situatie (Corona) het toe, dat we snel naar Canada kunnen om de echo’s bij te wonen en om Mellisa eindelijk in het echt te ontmoeten!