Echo’s en Week 12!

We zijn inmiddels aangekomen bij de cruciale 12 weken grens! Waarom het precies een magische grens is, kon ik zo nergens vinden. Al voelt het wel alsof we iets meer adem kunnen halen. Het blijft natuurlijk heel spannend, maar dat gaat nooit meer weg ben ik bang 😉 .

7 weken en 9 weken echo

Bij deze echo’s controleren of alles goed is, zover dat al mogelijk is. Alles wordt opgemeten en als het goed is, is er een hartslag!

Door het hele Corona gebeuren is het helaas nog niet mogelijk om naar Canada af te reizen, een echo bij te wonen en Melissa te ontmoeten! Het is helaas niet anders en we kunnen er niets aan veranderen. We zijn alleen al dolgelukkig dat alles goed gaat! Melissa heeft ons realtime op de hoogte gehouden van wat er gebeurde, zo waren we er toch nog een beetje bij!

Nu heb ik eigenlijk het goede nieuws al verklapt: alles is goed! We waren weer zo zenuwachtig en het is op zo’n moment echt wachten op de berichtjes vanuit Canada. Minuten lijken wel uren.

7 weken echo met harstlag!

Het horen van de hartslag was zo bijzonder! De mensen die ons kennen, weten dat we erg nuchter zijn, maar het horen van het hartslagje maakte ons zelfs een beetje emotioneel. Het is ineens allemaal zo echt!

2 weken later was er weer een echo, om te kijken of het kindje goed groeit. Zie hieronder de vergelijking tussen 7 en 9 weken. Niet normaal wat een verschil! Van 1,3 cm naar 2,54cm, zo klein en toch al een hartslag!

Links 7 weken, rechts 9 weken

12 weken

Zoals gezegd zijn we inmiddels twaalf weken onderweg en zit er een derde van de zwangerschap op. Ongelooflijk dat we waarschijnlijk eind dit jaar met z’n drieën in ons huis wonen. Helemaal landen doet dat besef pas als het zo ver is denk ik.

Vanaf de 12 weken neemt als het goed is de ochtendmisselijkheid af en hoeft Melissa geen medicatie meer te nemen. Melissa heeft echt heel erg last gehad van ochtendmisselijkheid en overgeven. Op zo’n moment voel je, je echt machteloos (en ook wel een beetje schuldig) omdat je niets voor haar kan doen. Gelukkig kon ze er zelf soms nog wel om lachen.

Ook de medicatie is geen pretje en meer dan 100 spuiten op ongeveer dezelfde plek in 3 maanden is absoluut geen kattenpis.

Vandaag is weer een spannende dag, de 12 weken echo. Er wordt onder andere een nekplooimeting gedaan. Super spannend en ook weer super leuk dat we Riba weer te zien en te horen krijgen!

Snel weer een update!!!!