Een grote omslag

Het traject kan soms een complete rollercoaster zijn. Dat heeft afgelopen week wel bewezen. Zo waren we vorige maand compleet verrast door de snelheid waarmee we een draagmoeder gevonden hadden. Zo kunnen we nu weer op zoek naar een nieuwe draagmoeder. Gelukkig hebben we ook de testresultaten van de embryo’s binnen!

Draagmoeder

Vorige maand hadden we het nieuws dat we een draagmoeder gevonden hadden. Veel sneller dan verwacht, maar we waren superblij! Er was een goede klik en van beide kanten werd er besloten om gezamenlijk het traject te starten.


Nadat de draagmoeder medisch goedgekeurd zou zijn, zouden de contracten opgemaakt worden en zou de eerste poging tot een zwangerschap eind september of begin oktober plaatsvinden! We waren ontzettend blij en we voelden onszelf zo gelukkig dat na de tegenslagen met de eiceldonoren, dit soepel verliep. We hadden bijna dagelijks contact met onze draagmoeder en het is verrassend dat je op zo’n grote afstand, in zo’n korte tijd toch een band op kan bouwen.

Afgelopen dinsdagavond vloog onze draagmoeder naar Toronto waarna ze op woensdag haar medische tests zou hebben in de kliniek van Create. Nadat ze ons een foto had gestuurd, van op het vliegveld, hebben we niets meer van haar gehoord. Woensdagochtend vroegen we of ze goed was aangekomen en woensdagavond of alles goed was gegaan in de kliniek. Geen reactie.

draagmoeder embryo tests Barcelona
Deze zomer in Barcelona

Donderdag was daar de mail van CFC (draagmoeder agency). Onze draagmoeder heeft de afspraken in de kliniek gemist. Ze heeft een paniekaanval gehad en is geestelijk niet meer in staat om het traject te vervolgen. Een klap in ons gezicht en we hadden dit echt niet aan zien komen. We hadden het gevoel dat onze draagmoeder het hele traject vol vertrouwen en zelfverzekerdheid tegemoet ging. We hadden het mis en we zijn weer een stap teruggeworpen.

Voor ons is het vervelend, maar voor onze draagmoeder is het nog veel vervelender. We weten niet wat er is gebeurd waardoor ze deze aanval heeft gehad, maar we wensen haar alle beterschap en geluk toe in haar toekomst. Zij heeft hier immers ook niet voor gekozen. Het feit alleen al dat ze de intentie had om ons te helpen maakt haar een geweldige vrouw!

Onze case specialist van CFC is vastberaden dat ze snel weer een draagmoeder voor ons heeft gevonden! We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat we ons traject snel weer kunnen vervolgen. Fingers crossed!

Embryo’s

Om positief te eindigen hebben we in de tussentijd ook de van de PGS testen ontvangen. Bij deze testen zijn er 3 mogelijke uitslagen:

  1. Goed, deze embryo’s hebben geen chromosomen afwijkingen en kunnen gebruikt worden voor IVF;
  2. Mozaïek, deze embryo’s hebben een lichte chromosoom afwijking. Als deze embryo’s geplaatst worden en leiden tot een zwangerschap, dan worden dit over het algemeen gezonde baby’s en is er geen groot risico op een handicap. De kans op een miskraam is alleen fors hoger. Deze embryo’s wil je dus niet als eerste gebruiken, maar zijn niet waardeloos;
  3. Down, deze embryo’s hebben een chromosoom afwijking. Als deze embryo’s geplaatst worden en leiden tot een zwangerschap, dan wordt er een baby geboren met down-syndroom. De kliniek zal deze embryo’s niet gebruiken bij een IVF behandeling.

Bij ons zijn er 9 embryo’s getest ( vijf van Barno en vier van Rik). Barno heeft drie embryo’s met een goede uitslag, één met een down uitslag en één waarvan de uitslag nog niet bekend is. Bij Rik waren er twee met een goede uitslag, één met een mozaïek uitslag en één waarvan de uitslag nog niet bekend is.

Kortom, we kunnen in ieder geval 5 pogingen doen! Bij een slagingskans van 70-80% moet dat ruim voldoende zijn!