Eindelijk in Canada!

Het is veel te lang geleden dat we hier een update hebben geplaatst. Door alle spanningen, nesteldrang en overige drama, kon ik simpelweg de ruimte in mijn hoofd niet vinden om te schrijven. Inmiddels zijn we op week 36 in onze reis naar het ouderschap en zijn we afgelopen donderdag eindelijk aangekomen in Canada! Een geluk bij een ongeluk, 14 dagen quarantaine (kut Corona) dus tijd genoeg om een grote update te plaatsten!

Wachten

De vorige update ging over de 20 weken milestone. Vanaf dat moment is het wat betreft de zwangerschap veel wachten en hopen dat de baby goed groeit en lang genoeg blijft zitten, zonder al te veel klachten voor de draagmoeder te veroorzaken. Gelukkig is hij het derde trimester een brave jongen en zorgt hij voor relatief weinig klachten als we Melissa moeten geloven (maar hé zij is dan ook een Superwoman) . Hij zorgt vooral voor veel maagzuur aanvallen (hij krijgt een fikse bos met haar), wat vooral voor de nachten nogal voor wat ongemak veroorzaakt.

Pretecho

Met 31 weken hebben we weer een 3d echo gehad. Wat een groot verschil met de vorige 3d echo! Van een alien naar echt een baby. Zo bijzonder om te zien dat het een echt mensje is geworden.

31 weken 3d echo
3d echo 31 weken

Tijdens deze echo kregen we wel het vermoeden dat hij misschien aan de grote kant kon zijn. Ook de verloskundige had het vermoeden dat hij toch wel fors is. Daarom hadden op 19 oktober een groei echo om te kijken of hij misschien eerder gehaald zou moeten worden. Gelukkig is hij niet bijzonder groot en loopt hij maar twee weekjes voor. Hopelijk blijft hij dus gewoon zitten tot wij uit quarantaine zijn!

Naar Canada!

We hoeven natuurlijk niemand uit te leggen dat het een gekke tijd is. Door het Coronavirus zijn de grenzen van Canada gesloten voor niet noodzakelijke reizen. Om Canada in te reizen, moet je dus een noodzakelijke reis hebben en wordt er een speciale toestemming verleend door de Canadese immigratiedienst. Gelukkig hebben ze voor wensouders een uitzondering gemaakt, zodat die bij de geboorte van hun kind kunnen zijn.

Onze advocaat heeft deze reis uitzondering aan moeten vragen. Het leek eeuwen te duren voordat we onze toestemming binnen hadden. Met de aantallen besmettingen die overal in de wereld weer oplaaiden na de zomer (en vooral ook in Nederland), waren we bang dat we de toestemming niet op tijd zouden krijgen. Het zou toch niet gebeuren dat we de geboorte van onze zoon niet mee zouden maken en hem vervolgens niet op zouden kunnen halen? Onze advocaat drukte ons op het hart dat we echt de toestemming op tijd zouden krijgen en dat er nog geen enkel geval was, waarbij de ouders de toestemming niet op tijd kregen. En ze had gelijk!

Klaar voor vertrek!

Afgelopen donderdag zijn we eindelijk aangekomen in Canada. We zitten momenteel op dag 3 van onze 14 dagen in quarantaine. Gelukkig hebben we een heel fijn Airbnb op nog geen 10 minuten van het huis van Melissa, met het ziekenhuis precies in het midden. Nog even doorbijten tot we Melissa en haar familie eindelijk in levende lijve mogen ontmoeten!

Omdat we in quarantaine zitten mogen we ook niet naar buiten voor boodschappen. Melissa heeft onze eerste boodschappen gehaald en alvast in het huisje gezet, zodat we de eerste dagen door komen. De overige dagen laten we de boodschappen bezorgen. Ze had niet enkel boodschappen voor ons gehaald, maar nog veel meer!….. Hoe ontzettend lief!!!!

Het beste welkom ever!

Nu hopen dat de quarantaine periode snel over gaat en Wolf nog rustig blijft zitten. Maandag heeft Melissa weer een afspraak bij de verloskundige voor een check-up. Zo spannend allemaal!