Een spannende tijd breekt aan!

In de vorige blog schreef ik dat we eindelijk een draagmoeder (Melissa) hebben gevonden. Vanaf dat moment is alles in een stroomversnelling geraakt. We hebben zo’n leuke klik met Melissa, dat hadden we niet durven hopen!

Bloedtesten

Omdat Melissa in augustus al medisch getest is in de kliniek, hoefde dat niet opnieuw. Enkel de bloedtesten waren niet meer geldig, dus die moesten opnieuw. Met de bloedtesten wordt er getest op ziektes, hormoon niveau’s, maar bijvoorbeeld ook op drugs. De resultaten lieten drie weken op zich wachten, maar zoals verwacht was alles goed. Officeel “Medically clearded”! En door met de volgende stap! Contracten!

Eerste dag medicijnen, pleisters!

Contracten

Zodra we het goede nieuws doorgestuurd hebben naar onze advocaat in Canada, is zij aan de slag gegaan met een concept contract. Op 7 februari ontvingen we het eerste concept! Een boekwerk van 38 pagina’s met allerlei afspraken tussen ons, de draagmoeder en in ons geval ook haar man. Omdat het voor ons heel belangrijk is dat het contract ook aansluit op de Nederlandse wet, zodat de procedures ook hier zo soepel mogelijk verlopen, hebben we het contract gelijk doorgestuurd naar onze Nederlandse advocaat.

Dit ging allemaal heel snel. De belangrijkste Nederlandse toevoegingen waren dat ook de echtgenoot afstand moet doen middels een aparte verklaring. En dat de biologische vader op het geboorte certificaat geregistreerd moet worden (en niet de echtgenoot). Er is ook afgesproken, dat mochten er tijdens de (adoptie) procedures in Nederland nog verklaringen nodig zijn, de draagmoeder en haar man daar aan mee zullen werken.

Op 10 februari hadden we een Skype call met onze Canadese avocaat om het contract stap voor stap door te nemen, zodat we alles goed begrepen. Dit gesprek duurde wel 2 uur, maar was super nuttig!

Uiteindelijk waren alle aanpassingen op 14 februari doorgevoerd en is het concept doorgestuurd naar de advocaat van Melissa. Na wat kleine aanpassingen hebben we contract de 18e februari getekend!

Dus in ruim 10 dagen hebben we ook het juridische gedeelte afgetikt!.

Verzekeringen

Omdat het toekomstige kind, vanaf de geboorte, direct onder onze verantwoordelijkheid valt en, omdat er onverhoopt misschien medische kosten gemaakt moeten worden. Is het belangrijk om verzekerd te zijn, omdat dergelijke medische kosten aardig in de papieren kunnen lopen (honderduizend euro is geen uitzondering).

Gelukkig dekt de Nederlandse zorgverzekering de kinderen van een Nederlandse verzekerde ouder. Pas zodra we in Nederland zijn, wordt ons toekomstige kindje ingeschreven (eventueel na een rechtszaak) in de gemeentelijke basisadministratie en kan de Nederlandse zorgverzekering pas uitkeren (met terugwerkende kracht).

Het kan dus zo zijn dat we dan grote geldbedragen zouden moeten voorschieten. Zoals je zult begrijpen, is dit niet echt een optie als het om dergelijke grote bedragen gaat.

Met die reden we hebben we een internationale verzekering afgesloten bij Allianz. Met deze verzekering is de biologische vader gedekt voor medische kosten en als de verzekering langer dan 8 maanden is afgesloten, wordt een kind geaccepteerd zonder vragen. Het is dus belangrijk om dergelijke verzekering op tijd af te sluiten, zodat de verzekering bij de (vroeg) geboorte al 8 maanden loopt.

Medicijnen

Na de contracten was het wachten op de cyclus van Melissa. Op de tweede dag van haar cyclus moest ze beginnen met de medicijnen. Op 24 februari is de medicatie begonnen met oestrogeen pleisters. op 6 maart, moest ze weer naar de kliniek om te checken of de baarmoederwand zich goed ontwikkelt om innesteling plaats te laten vinden. Alles was perfect! We zijn zo blij! Alles lijkt zo onwerkelijk, nu dingen echt lijken te gebeuren!

De terugplaatsing is gepland! En wel op vrijdag de 13e maart! We zijn gelukkig niet bijgelovig, dus het gaat vast goed komen ;-). 5 dagen voor de terugplaatsting krijgt Melissa ook injecties (die ze bij zichzelf moet toedienen). Gelukkig zijn de bijwerkingen nog beperkt.

Het is ongeloofelijk dat een vrouw aan de andere kant van de oceaan, dit allemaal voor ons wil doen! We hebben haar in zo’n korte tijd zo goed leren kennen en we hebben zo’n leuke klik met haar. We hebben dagelijks contact en dat gaat allemaal zo vanzelfsprekend en soepel. Dat is echt heel bijzonder en daar zijn we heel erg dankbaar voor.

Nog 4 nachtjes slapen en dan is het zo ver, de terugplaatsing. Dan duurt het vervolgens twee weken om de zwangerschap definitief te bevestigen. Ik waarschuw bij deze mijn omgeving vast, die twee weken ben ik onuitstaanbaar hahah. Maar we kunnen niet wachten tot het zover is!