Transfer day!

Onze vorige blog ging over medische tests, contracten en medicijnen, maar ook over de planing van de de transfer! Vrijdag 13 maart moet onze geluksdag worden!

Melissa moest al vroeg uit de veren om naar Toronto te reizen. Zijzelf woont in een stad op ongeveer 2 uur afstand van Toronto en de transfer stond gepland om 13:00 (18:00 onze tijd). Ze had ons beloofd om de hele dag foto’s te sturen, zodat we er toch een beetje bij konden zijn.

De hele dag was ik al zo zenuwachtig! Zou het dan eindelijk gebeuren? Je kan je toch niet voorstellen dat er misschien over 9 maanden een kleine Bari (of Riba) ter wereld komt!? Net als elke andere dag zijn we bijna non-stop in contact en zo konden we de hele dag volgen en dit helpt ook echt om de zenuwen in bedwang te houden.

Als gezegd stond de transfer gepland om 18:00 0nze tijd. Het leek ons een leuk idee om dit moment te vieren en samen uit eten te gaan (dat kon nog net, voordat de restaurants in verband met Corona moesten sluiten). Melissa werkt zelf bij CFC en had ons al gewaarschuwd, dat het wel eens uit kan lopen in de kliniek. Een reservering voor 19:45 zou genoeg marge moeten bieden (dacht ik). Uiteindelijk heeft Melissa moeten wachten tot 20:15 (2 uur en een kwartier te laat!) voordat het haar beurt was.

De procedure duurt niet veel langer dan een paar minuten. Wij in het restaurant continu op onze telefoon (deze keer mocht het) of er al nieuws was. En toen kwam het filmpje en de foto’s!

Embryo transfer

Wat ongelooflijk bijzonder! Ik kan het filmpje keer op keer bekijken en het verveelt nooit! In het filmpje zegt de arts dat de embryo er geweldig uitziet en dat “he is already hatching”. Hatching betekent dat de embryo uit het ‘eitje’ komt en klaar is voor innesteling in de baarmoeder.

Na de transfer is Melissa ingecheckt in het hotel en heeft daar de rest van de middag gerust en een heerlijk lange nacht gehad. De volgende ochtend hebben we met haar geskyped, Skypen met Melissa is altijd leuk, maar nu was het extra speciaal. We waren heel benieuwd hoe zij de transfer had ervaren en misschien is ze wel zwanger!

Hatching embryo
First picture!

We zijn nu bijna twee weken verder en het is wachten op de bloedtesten om de zwangerschap te bevestigen. Super spannend!! Een geluk bij een ongeluk, door het nieuwe coronavirus werk ik vanuit huis, dus mijn collega’s hebben geen last van mijn zenuwuitbarstingen ;-). Ik houd jullie op de hoogte!!!!

Geïntrigeerd filmpje kijken