Groot nieuws!

Liep ik twee blogs nog te klagen dat alles niet snel genoeg gaat en dat we tegenslagen hadden met eiceldonoren, lijkt nu het tij definitief gekeerd. We hebben namelijk groot nieuws! We hebben embryo’s en er is een draagmoeder die onze kinderwens in vervulling wil laten gaan! Een paar grote stappen richting onze Gaybies.

Embryo’s

In de vorige blog schreef ik al dat onze eiceldonor begonnen was met medicatie en dat de retrieval gepland was. In totaal zijn er 30 juni 12 (rijpe)eicellen geoogst. Van deze eicellen zijn er 6 bevrucht met het zaad van Barno en 6 zijn er bevrucht met mijn zaad.

Deze bevruchte embryo’s zijn vervolgens 5 dagen ontwikkeld in een incubator. Na deze 5 dagen zijn er in totaal 9 embryo’s overgebleven. Van deze embryo’s is een biopt genomen om de nodige PGS tests uit te voeren. Lees hier wat de test precies inhoudt. Kort houdt dit in dat er gekeken wordt of de embryo’s over alle 46 chromosomen beschikken en er dus een gezonde zwangerschap kan plaatsvinden. De uitslag hiervan krijgen we volgende week.

Het is dus nog even spannend, maar we zijn weer een stap dichter bij onze Gaybies en daarmee de vervulling van onze kinderwens!

Draagmoeder

De dag voor de retrieval van de eicellen kregen we ons eerste profiel voor een draagmoeder voorgesteld. Dit profiel is voorgesteld op basis van de wensen die wij van te voren hebben aangegeven. Zo moet het een ongehuwde vrouw zijn (anders wordt haar man door de Nederlandse wet aangezien als vader) enz. enz.

We hadden gelijk een goed gevoel bij deze draagmoeder en waren helemaal enthousiast! Het is immers toch weer een mijlpaal, het eerste voorgestelde draagmoeder profiel! Vervolgens hebben we dus zo snel mogelijk gereageerd, met de vraag of onze bio voorgesteld kan worden aan deze vrouw.

Op basis van ons profiel (onze wensen, leeftijd, geaardheid en het feit dat we internationaal zijn) had het draagmoederbureau ingeschat dat het 3 tot 9 maanden zou gaan duren, alvorens er een geschikte match tussen ons en een draagmoeder zou zijn. Deze 3 tot 9 maanden wordt gerekend vanaf het moment dat er embryo’s zijn. We hadden dus nooit verwacht dat we binnen twee uur al te horen kregen dat deze draagmoeder ook verder wil met ons!

Introductie weken

Nu we gematcht zijn met een potentiƫle draagmoeder hebben we twee weken een introductie. In deze twee weken moeten we elkaar zo goed mogelijk leren kennen en zoveel mogelijk onderwerpen bespreken. Hier zitten ook een aantal moeilijke onderwerpen bij. Bijvoorbeeld, wie beslist wanneer er om wat voor een reden dan ook een zwangerschap afgebroken kan worden? Wat gebeurt er na een miskraam? Stuk voor stuk onderwerpen waar we liever niet aan denken, maar die wel vastgelegd moeten worden in het contract.

Hierna?

Als na de introductie weken het gevoel bij zowel de draagmoeder als bij ons nog steeds goed is, kunnen de advocaten de contracten opstellen. Naast het Canadese recht dient dit contract ook te voldoen aan de Nederlandse eisen. Dit contract is naast de afspraken die we maken met de draagmoeder over de zwangerschap maken ook heel belangrijk in het traject na de zwangerschap. Zodra we de adoptieprocedure in Nederland starten dient de draagmoeder ook voor de Nederlandse wet afstand te doen van al haar rechten en plichten, zodat we beide ook de juridische ouders zijn.

As we speak is er in Nederland een wetswijziging doorgevoerd, waarbij rechten plichten van een draagmoeder en wensouders gereguleerd worden. Hierover zal ik snel een aparte blog schrijven!

Zodra de contracten geregeld zijn, kunnen de medische onderzoeken en behandelingen beginnen. We hebben er een super goed gevoel over! Nu maar duimen dat alles goed gaat en we snel een zwangerschap te vieren hebben!