Een kleine tegenslag

Onze laatste gaybies update dateert alweer vanuit januari. We zijn naar Toronto geweest om daar ons sperma in te laten vriezen. We waren in de hoop dat we snel een eiceldonor zouden hebben, er snel embryo’s gemaakt konden worden en de zoektocht naar een draagmoeder zou kunnen beginnen.

Naast ons sperma is een een eicel nodig om embryo’s te maken. Helaas beschikken wij beide niet over eicellen en dus hebben we een eiceldonor nodig. In de vorige blog “Toronto Trip” schreven we dat we een eiceldonor hadden uitgekozen en dat zij getest moest worden, om te bepalen of zij geschikt is voor donatie.

Haar eerste afspraak stond gepland kort na onze Toronto trip. Helaas kon ze deze afspraak wegens privé omstandigheden niet nakomen. Door diverse omstandigheden werd er een nieuwe afspraak gemaakt voor halverwege februari, Inmiddels wisten we wie onze donor was en hadden we zelfs haar instagram account (ook al was dat nog niet helemaal de bedoeling). Tot onze verrassing zagen we via dit instagram account dat onze donor tot eind februari op reis zou zijn. Na contact met Egghelpers bleek inderdaad dat de afspraak van halverwege februari ook niet gehaald zou worden.

Inmiddels rees er bij ons toch wel enige twijfel. Als de eiceldonor nu haar afspraken al niet nakomt, hoe moet dat dan gaan als de medische behandeling is gestart en zij zichzelf dagelijks moet inspuiten met medicatie? Heeft ze wel voldoende dedication om dit proces aan te gaan? Het is nog een hele jonge vrouw, is ze er al wel klaar voor? We hebben deze twijfel uitgesproken naar Egghelpers en zij hebben ons er van weten te overtuigen om toch door te gaan met deze donor. Een nieuwe afspraak stond gepland voor halverwege maart.

Helaas kregen we halverwege maart het bericht dat de eiceldonor wederom haar afspraak heeft gemist. Het was voor ons toen niet lastig meer om de beslissing te nemen, om niet meer verder te gaan met deze donor.

Naast de teleurstelling hebben we no hard feelings richting de donor. Het is een jonge vrouw die in een hele andere fase van haar leven zit. Het donor traject is niet niks en we begrijpen dat zij niet haar hele leven omgooit om ons een “gunst” te verlenen (wij zijn voor haar ook nog eens volledig anoniem).

De keerzijde is, dat wij in een hele andere fase van ons leven zitten. We hebben de keuze gemaakt om een gezin te stichten. Daarnaast hadden we verwacht dat het eiceldonor gedeelte het eenvoudigst zou zijn. Zonder embryo’s kunnen we niet op zoek naar een draagmoeder, wat vaak een veel lastiger en langduriger traject is. Voor ons gevoel hebben we nu 3 maanden stil gestaan, zonder dat we daar zelf invloed op hebben gehad. We beseffen ook dat we niet moeten zeuren en er waarschijnlijk nog veel meer tegenslagen komen. Als dit het ergste is, mogen we absoluut niet klagen!

Inmiddels hebben we een andere donor gekozen. Deze nieuwe donor was pas kort beschikbaar en eigenlijk hebben we allebei een veel beter gevoel bij deze donor! Een geluk bij een ongeluk dus. Nu fingers crossed dat deze donor de medische tests wel door komt!.