Toronto Trip

Op het moment van het schrijven van deze blog vliegen we op 12 km hoogte boven Schotland, onderweg naar Toronto. Morgen hebben we een afspraak in de kliniek om onze biologische bijdrage te doen. Na de afspraak in de kliniek hebben we aansluitend een afspraak voor, een voor de Canadese wet verplichte psychologische test.

Voor deze reis is het belangrijk dat ons sperma getest is en dat wij getest zijn op diverse Soa’s (Gonorroe, Chlamydia, Hepatitis, HIV en Herpes). Gelukkig bleek uit de tests dat het sperma van beide bruikbaar is voor het IVF-traject en we zijn op alle Soa’s negatief getest.

Mocht ons sperma morgen toch van een onvoldoende kwaliteit zijn, dan zouden we maandag nog een poging kunnen wagen.  Het rijpingsproces van de zaadcellen duurt ongeveer 3 maanden en elke dag komt er een nieuwe “batch” beschikbaar die 3 tot 4 dagen overleeft. Dit betekend dat alles (ziekte, antibiotica, tempratuur enz. enz.) gedurende de afgelopen 3 maanden effect kan hebben op de kwaliteit van een zaadlozing die je op het moment suprême hebt. Bij een onthouding van 3 tot 4 dagen is de concentratie zaad in je sperma het hoogst en is de kans op een goede kwaliteit het grootst. Een onthouding van langer dan 4 dagen kan daarentegen weer een slechte invloed hebben op de kwaliteit.

 We hebben inmiddels onze eiceldonor uitgekozen, het is nu wachten op de testen van de eiceldonor of de eiceldonor geschikt is voor het traject wat wij gaan doen. Er wordt dan gekeken of de eiceldonor over genoeg eitjes beschikt van een voldoende kwaliteit om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Als de eiceldonor de medische testen goed doorkomt, worden haar eitjes “geoogst”.  Vervolgens wordt ons ingevroren zaad samengevoegd met de eitjes en ontstaan er uiteindelijk embryo’s die geplaatst kunnen worden bij een draagmoeder, totdat er een draagmoeder beschikbaar is, worden deze embryo’s ingevroren (die blijven tot wel 1000 jaar goed!). Dit is allemaal erg kort door de bocht, zodra het zo ver is zal ik hier dieper op ingaan.

Hopelijk is er weer een hoop nieuws te vertellen na onze Toronto trip en via ons Instagram account @gaybiesnl zal ik zoveel mogelijk van onze trip met jullie delen!