Welke keuzes moeten er gemaakt worden?

We hebben gekozen om voor het draagmoederschap in het buitenland te gaan.  Maar wat nu? Welke keuzes moeten we nu maken?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen in welk land we het traject gaan starten.  De mogelijkheden zijn: de Verenigde Staten, Mexico en Canada.

Zodra we weten in welk land we het traject gaan starten, moeten we bepalen met welke organisatie(s) we in zee gaan. 

Dan komen de echt belangrijke keuzes. Wie wordt onze eiceldonor en wie gaat ons toekomstige kindje dragen? Bij deze keuzes is het ook wel mooi meegenomen als er überhaupt iemand ons een eicel wil doneren of ons kindje wil dragen.

Tenslotte misschien we de meest lastige keuze. Wie van ons wordt de genetische vader van het kindje? We hebben samen besloten om deze keuze niet lastig te laten zijn en hem makkelijk te maken. Ongeacht of het kindje nu wel of niet genetisch met een van ons verbonden is, het zal altijd een kindje van ons samen zijn. Daarnaast hebben we besloten dat we minimaal twee kindjes willen en dat we op deze manier beide ons steentje bij kunnen dragen. 

Er zullen nog veel meer vragen beantwoord moeten worden. Maar voorlopig zijn we nog wel even druk met deze hoofdvragen. Zodra we één van deze vragen kunnen afvinken zal ik hier uiteraard weer over schrijven!